Ammattitaitoista ja perinteistä osaamista jo satojen työkohteiden kokemuksella. 

Yhteyden otot: 

Hirsimestari : Timo Alakesti
040 7551237
timo.alakesti@gmail.com


Kiinnostuin vanhoista rakennuksista ja hirsirakentamisesta jo nuorena. Syytä en vieläkään tiedä, mutta intohimo vanhoihin rakennuksiin on edelleen tallella.
Ihailen aina työprojekteissa vanhojen hirsimestareiden taidokasta kädenjälkeä. Käsin veistetty hirsipinta hivelee silmää ja kertoo hienolla tavalla suomalaisesta rakennusperinteestä.
Hirsirakennuksen korjaaminen on minulle inspiroivaa työtä ja yksikään kohde ei ole edellisen kaltainen. Se luo mielekkyyttä työskentelyyn, sekä haastaa keksimään toimivia työkaluja, menetelmiä ja ratkaisuja hyvin erilaisissa kohteissa.
Hirsirakennus on nerokas kokonaisuus monella tapaa. Oikein rakennettuna ja huollettuna se kestää satoja vuosia ja antaa iloa omistajalleen sukupolvelta toiselle.
Vuosien aikana onkin kertynyt satoja  kunnostettuja kohteita ympäri Pirkanmaata ja Pirkanmaan  lähialueilla. 

Kuvakansiosta voi katsoa lisää referenssejä suoritetuista korjauksista.

Jos rakennuksesta löytyy lahovaurio, ota yhteyttä , sovitaan arviokäynti ja korjataan rakennus kuntoon.
Toimipaikkamme sijaitsee Tampereella Ruskossa ja Ikaalisten Vahon kylässä.
Timo Alakesti, yrittäjä.
- Hirsirakennus restauroja
- Metalliartesaani


Amerikan Suomalainen hirsitöitä oppimassa.

Perinteistä Suomalaista hirsitöiden oppia voidaan välittää Yhdysvaltoihin asti. Rob Bholsen saapui Yhdysvaltojen Michigan Hancockista  Suomeen oppimaan hirsimestarilta  hirsiveiston taitoja. Hirsimestarin opit ovat nyt käytössä suomensukuisten puualan opiskelijoiden keskuudessa Yhdysvaltojen pohjoiseessa kolkassa asti.